Găsește review-ul corect

Dacia Sandero 100% electric: data de lansare confirmată!
Dacia Sandero 100% electric: data de lansare confirmată!

Dacia Sandero 100% electric: data de lansare confirmată!

În timp ce Dacia oferă doar un singur model electric în gama sa, se așteaptă ca în viitorul apropiat să i se alăture noi modele. Unul dintre primele va fi Sandero, dar nu înainte de 2028, urmat de Dacia Duster electric.

Dacia este în continuare un susținător puternic al motoarelor termodinamice, dar dorința sa de a deveni o marcă electrică nu se va concretiza decât până la termenul limită din 2035 stabilit de Uniunea Europeană. Spre deosebire de multe alte mărci, firma low-cost nu intenționează să ofere o gamă 100% electrică timp de cel puțin zece ani.

Dar acest lucru nu o împiedică să se gândească la viitoarele sale modele. Denis Le Vot, directorul general DACIA, a dat câteva indicații cu privire la viitorul mărcii.  Directorul menționează lansarea unui nou model electric.

În 2028, sau chiar 2029, acest nou-venit ar putea fi Sandero. Reînnoit în 2020, acesta este în prezent vândut doar cu un motor termic.

Viitoarea versiune ar urma să se bazeze pe modelul Renault-Nissan CMF-EV. Aceasta este cea mai recentă versiune a modernului Mégane E-Tech. Sandero electric se bazează pe versiunea BEV, care va ajunge și pe viitorul Renault 5.

Viitorul Sandero ar putea prelua motorul de la Mégane E-Tech, ceea ce i-ar permite să mențină costurile de dezvoltare la un nivel rezonabil și, astfel, să rămână accesibil pentru clienți. Le Vot subliniază că dorește să își electrifice marca în cel mai eficient și economic mod posibil.

sursa: motorsactu.com

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii (2)

Costache

Felicitari @
Sunt sigur ca Dacia are viitor în acest context.

Costache

Felicitari!

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.