Găsește review-ul corect

De ce ne mai trebuie Euro 7 daca trecem la masini electrice din 2035?
De ce ne mai trebuie Euro 7 daca trecem la masini electrice din 2035?

De ce ne mai trebuie Euro 7 daca trecem la masini electrice din 2035?

octombrie 27, 2022
0 Comentarii

Standardele de emisii Euro 7 ale UE îi obligă pe producătorii europeni de automobile să facă motoarele cu combustie mai puțin poluante, chiar dacă tehnologia este în curs de eliminare treptată, a declarat Tavares.

Incertitudinea privind viitorul reglementărilor europene în materie de emisii auto oferă concurenților chinezi un avantaj suplimentar, a declarat directorul general al Stellantis, Carlos Tavares.

Stellantis a declarat că standardele Euro 7 ale UE, care înăspresc limitele emisiilor auto pentru poluanți, inclusiv oxizi de azot și monoxid de carbon, începând cu 2025, reprezintă o “diversiune de la obiectivul major al electrificării”.

“Nu cred că Europa are nevoie de Euro 7… aceasta va deturna o parte din puterea noastră de cercetare și dezvoltare către ceva de care nu avem nevoie, în timp ce concurenții noștri chinezi intră pe piață cu tehnologia unică a vehiculelor electrice cu baterii”, a spus el.

“De ce ne folosim resursele pentru o tehnologie pe care vrem să o interzicem? Nu este de bun simț”, a declarat Tavares marți, la conferința Automobilwoche de la Berlin.

Tavares a cerut o atenuare a interdicției europene privind mașinile care emit combustibili fosili începând cu 2035 în timpul Salonului Auto de la Paris de la începutul acestei luni, avertizând că vor apărea tulburări sociale dacă mașinile cu motoare cu combustie vor fi interzise înainte ca vehiculele electrice accesibile să fie disponibile.

Vorbind la conferința Automobilwoche, Tavares a prezis că mașinile electrice cu baterii la prețuri accesibile sunt încă la cinci-șase ani distanță.

Întrebat care este cea mai mare provocare pe care compania o consideră pentru anul viitor, acesta a indicat riscul de a rămâne în urma chinezilor ca fiind principala problemă pentru producătorii auto occidentali, mai presus de orice altă preocupare, cum ar fi semiconductorii sau energia.

“Dacă există un lucru de care să ne temem, acesta este declinul lumii occidentale. Trebuie să lucrăm mai eficient pentru a-i învinge pe chinezi nu doar la tehnologie, ci și la calitate, preț, servicii… aceasta este problema majoră pe care o avem în față”, a spus el

sursa articol: autonews.com

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.