Găsește review-ul corect

Hyundai va cheltui 12,6 miliarde de dolari pentru vehicule...
Hyundai va cheltui 12,6 miliarde de dolari pentru vehicule...

Hyundai va cheltui 12,6 miliarde de dolari pentru vehicule…

Hyundai Motor Group spune că va investi miliarde de dolari în dezvoltarea de software, într-o mișcare menită să accelereze dezvoltarea de produse și să sporească veniturile, inclusiv prin crearea unui nou sistem de operare pentru actualizări over-the-air în toate vehiculele Hyundai, Kia și Genesis până în 2025.

Inițiativa de amploare va inaugura un val de „software-defined vehicles”, cu tehnologie care funcționează la viteze foarte mari

În cadrul acesteia se va înființa un centru global de software, se va introduce un sistem de conducere autonomă de nivel 3 și se vor lansa două noi platforme de vehicule electrice începând cu 2025, producătorul auto intrând în cursa accelerată pentru lansarea „mașinilor programabile”.

„Abordarea noastră holistică va permite Hyundai Motor Group să conducă transformarea paradigmei de mobilitate”, a declarat Chung-Kook Park, președintele diviziei de cercetare și dezvoltare a companiei, în timp ce anunța miercuri această investiție masivă. „Crearea unor vehicule vizionare, dotate cu capacitatea de a evolua prin intermediul software-ului, va permite clienților să își mențină vehiculele la zi cu cele mai recente caracteristici și tehnologii mult timp după ce acestea au părăsit fabrica.”

Hyundai a precizat că va investi 18 trilioane de woni (12,6 miliarde de dolari) până în 2030 pentru a dezvolta și implementa aceste vehicule definite prin software.

Se alătură unor rivali precum Volkswagen, Toyota și General Motors în crearea de noi sisteme de operare care vor rula mașinile de mâine, centrate pe software. Producătorii auto spun că profitabilitatea lor viitoare va depinde de software-ul și serviciile incluse în produsele lor, nu de oțel, cauciuc și sticlă.

„Software-ul care poate fi actualizat în mod constant va asigura fluxuri de venituri diverse și stabile, oferind în același timp funcționalități și caracteristici noi pentru a menține vehiculele clienților la zi”, a declarat Hyundai.

Prin dezvoltarea de software împreună cu hardware-ul, Hyundai se angajează să „reducă semnificativ timpul necesar pentru toate procesele de producție în masă, inclusiv planificarea, proiectarea și producția”. Acest lucru, la rândul său, va aduce mai multă eficiență, costuri mai mici și marje mai mari.

Tendința industriei

Avansul industriei în domeniul software vine în contextul în care jucătorii tradiționali încearcă să respingă provocările lansate de startup-uri cu experiență în domeniul tehnologiei, precum Tesla, și de stâlpi ai națiunii digitale, precum Apple.

Volkswagen a declarat că toate modelele sale noi vor funcționa pe un nou sistem de operare vw.os până în 2025. Gigantul german și-a unificat unitățile sale de tehnologie a informației, altădată fragmentate, într-o subsidiară de 8 miliarde de dolari, numită Cariad, care are sarcina de a dezvolta astfel de sisteme informatice la nivel intern.

Woven Planet, o companie subordonată Toyota, vrea să introducă propriul sistem de operare pentru automobile, numit Arene, la mijlocul acestui deceniu. Woven Planet spune că Arene va fi la fel de revoluționar pentru automobile precum Microsoft Windows și Apple iOS au fost pentru calculatoarele personale și smartphone-uri.

GM, la rândul său, intenționează să lanseze anul viitor platforma sa software Ultifi, în încercarea de a-și dubla veniturile anuale din serviciile de abonament prin vânzarea de produse digitale către clienți.

Expertiza în software inovator a făcut din Tesla Motors o companie îndrăgită de investitorii de pe Wall Street, însă bătutul în cuie al tehnologiei poate fi dificil pentru cei din vechea gardă a îndoirii metalelor.

Problemele de software au afectat lansarea a două modele importante ale Volkswagen: a opta generație Golf și prima generație a mașinii electrice ID3. Șeful VW, Herbert Diess, a fost demis în vară, în parte din cauza bugetelor exagerate și a întârzierilor de produse la Cariad.

În același timp, Toyota a întârziat să ofere actualizări over-the-air. Toyota a introdus primele sale vehicule capabile de actualizări over-the-air abia la începutul anului 2021, Lexus LS500h și sedanul cu pile de combustie Mirai. Constructorul auto nr. 1 din Japonia a fost, de asemenea, reticent în a vorbi despre conducerea autonomă de nivel 3.

Între timp, GM a făcut o mulțime de angajări pentru a obține noul tip de know-how de care are nevoie.

Noi platforme pentru vehicule electrice

Intensificarea activității Hyundai Motor Group face parte din încercarea președintelui Euisun Chung de a transforma producătorul auto coreean într-un furnizor de tehnologii electrificate de ultimă generație care să valorifice inteligența artificială și să fie pionier în noi domenii, precum robotica, taxiurile cu conducere autonomă și mobilitatea urbană aeriană.

Blitzul care se anunță canalizează o urgență întruchipată de expresia coreeană „pali pali”, care înseamnă „grăbește-te”. Este un fel de slogan neoficial al companiei pe holurile Hyundai Motor Group.

În 2025, sunt pregătite două noi platforme de vehicule electrice, eM și eS. Acestea urmează arhitectura e-GMP, care stă la baza noului val de vehicule electrice al companiei, precum Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 și Genesis GV70.

Platforma eM este destinată EV-urilor din toate segmentele.

Hyundai spune că eM va oferi o creștere cu 50% a autonomiei de rulare față de EV-urile actuale. De asemenea, va susține conducerea autonomă de nivel 3 și superior. Hyundai a declarat că va începe să implementeze tehnologia de nivel 3 într-o nouă versiune a sistemului său Highway Driving Pilot pentru Genesis G90 în cursul acestui an.

Arhitectura eS este concepută ca o placă de skateboard EV pentru vehiculele construite special, sau PBV. Aceste vehicule pentru flote comerciale, adaptate pentru livrări și ride-hailing, reprezintă un element cheie al strategiei Kia.

Aceste noi platforme vor stimula o standardizare și o modularitate mai mare a componentelor vehiculelor electrice ale companiei, inclusiv a bateriilor și motoarelor, contribuind la creșterea scalei și la reducerea costurilor.

O parte din reducerile de costuri vor proveni din reducerea numărului de unități de control electronic necesare într-un automobil. În viitor, un controler integrat va supraveghea o gamă mai largă de sisteme de vehicule. Această nouă generație de controlere va permite viitoarele vehicule autonome de nivel 3 produse în masă ale grupului auto și va sprijini comercializarea vehiculelor de nivel 4 și 5, a precizat grupul auto.

 

Între timp, actualizările over-the-air vor fi disponibile pentru toate vehiculele începând cu 2025 – atât pentru ofertele pur electrice, cât și pentru cele cu combustie internă. Actualizările vor menține software-ul unui autovehicul la zi pe toată durata de viață a acestuia, sporind valoarea de revânzare a acestuia, a precizat Hyundai Motor Group.

Actualizările „over-the-air” vor fi susținute de un sistem de operare Connected Car Operating System, sau ccOS, dezvoltat la nivel intern. Cu ajutorul acestui sistem, Hyundai intenționează să înceapă să ofere anul viitor servicii Feature on Demand. Acest lucru le va permite clienților să cumpere caracteristici și funcții digitale adaptate la mașinile lor.

Hyundai a declarat că tehnologia de conectivitate personalizabilă va funcționa la „viteze fulminante”. Iar compania se așteaptă ca aproximativ 20 de milioane de vehicule să fie înregistrate în acest serviciu până în 2025.

Pentru a procesa toate datele care circulă prin noile vehicule centrate pe software ale Hyundai Motor Group, compania va folosi semiconductoarele de înaltă performanță Nvidia Drive.

Prin migrarea acestei noi tehnologii către robotică, ride-hailing, flote de vehicule autonome și rețele de mobilitate aeriană, Hyundai vede potențialul de a se extinde dincolo de afacerea sa cu automobile pe patru roți.

„Acest lucru va plasa Grupul în fruntea furnizării de soluții de mobilitate complet noi, pe măsură ce societatea se schimbă, mijloacele de transport evoluează, iar vehiculele definite prin software devin ceva obișnuit”, a declarat Hyundai. „Grupul prevede un viitor în care paradigma industriei de mobilitate este transformată în întregime, permițând oamenilor să se bucure de călătorii convenabile și fără întreruperi, chiar dacă nu dețin o mașină.”

sursa: autonews.com

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii (2)

Remus Mario

Câte mărci producătoare de mașini, atâtea sisteme operative vor fii. Ar trebui să se pună toți fabricanții de acord să creeze ceva în comun gen Android, să fie capabil să conecteze mașinile între ele în trafic, să facă schimb de informații utile.

Cosmin

Cosmin

Ce parere aveti? Asa o sa fie masinile in viitorul apropiat?

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.