Găsește review-ul corect

Mașinile autonome de nivel 3(hands-off) sunt autorizate oficial în Franța din această toamnă
Mașinile autonome de nivel 3(hands-off) sunt autorizate oficial în Franța din această toamnă

Mașinile autonome de nivel 3(hands-off) sunt autorizate oficial în Franța din această toamnă

octombrie 21, 2022
0 Comentarii

Mașinile autonome de nivel 3 sunt autorizate oficial în Franța din această toamnă… Dar producătorii nu sunt încă pregătiți!

Codul rutier francez a fost modificat recent pentru a permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome de nivel 3, cu noi articole care specifică situațiile în care acestea sunt permise. În practică, mașinile autonome pot circula pe anumite drumuri autorizate, cu o viteză mai mică de 60 km/h, fără a fi nevoie de intervenția șoferului.

Acest lucru echivalează cu posibilitatea de a permite o conducere cu adevărat autonomă a unui vehicul, fără utilizarea mâinilor! Măsura a intrat în vigoare în septembrie 2022, dar realitatea este că nu vom vedea prea curând vehicule autonome conducând fără intervenția utilizatorului.

 

PRODUCĂTORII NU SUNT ÎNCĂ PREGĂTIȚI PENTRU MAȘINILE AUTONOME

Odată cu modificarea Codului Rutier pentru a permite conducerea autonomă de nivel 3, puteți în sfârșit să delegați conducerea mașinii dumneavoastră, fără a fi nevoie de intervenție. Dar benzile pe care este permisă conducerea autonomă sunt, în practică, destul de rare, deoarece acestea trebuie să fie interzise pietonilor, bicicletelor și altor vehicule fără permis. În plus, activarea conducerii automate este permisă numai la o viteză maximă de 60 km/h.

Dar ce se întâmplă în cazul unui accident de circulație sau al unei infracțiuni rutiere? În aceste situații, textul stipulează că producătorul auto este pe deplin responsabil! Acest lucru va pune un obstacol în cursa pentru mașinile autonome, deoarece producătorii de automobile trebuie să își poată asuma o astfel de răspundere.

Până în prezent, diferiți producători de vehicule autonome lucrează la implementarea nivelului 3 de conducere autonomă, dar modelele echipate cu o astfel de tehnologie nu sunt încă disponibile pe piața franceză.

sursa:motorsactu.com

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.