Găsește review-ul corect

O sa renunţe Dacia la motorul pe GPL din cauza Euro 7?
O sa renunţe Dacia la motorul pe GPL din cauza Euro 7?

O sa renunţe Dacia la motorul pe GPL din cauza Euro 7?

octombrie 25, 2022
0 Comentarii
Dacia ar trebui să oprească producția unuia dintre motoarele sale de succes, și anume 1.0 TCe și ECO-G în versiune GPL.

Acest lucru se datorează noilor restricții impuse de Uniunea Europeană în ceea ce privește noile standarde de emisii, deoarece configurația actuală nu va putea respecta standardele stricte Euro 7.

Standardul Euro 7 este programat să intre în vigoare în 2025. Prin urmare, începând din acest an, vor fi retrase din ofertă motoarele termice ale versiunilor GPL de 90 CP și 100 CP, care echipează modelele Dacia Duster, Sandero sau Jogger. Cu toate acestea, nu s-a luat încă decizia de a trece imediat la propulsia electrică, care este planificată în Europa pentru 2035, deși Dacia are mai multe trucuri în mânecă, inclusiv noi motoare.

Așadar, când se poate întâmpla acest lucru?

Vorbim despre 2028, deci nu înainte. În prezent, vânzările de vehicule Dacia echipate cu GPL reprezintă în medie peste 30%, și chiar mult mai mult în mai multe țări, cum ar fi Polonia și Turcia.

Șeful mărcii, Denis Le Vot, a anunțat că variatoarele GPL vor fi produse până la oprirea comercializării mașinilor cu motor termic. Prin urmare, GPL-ul va fi utilizat în noile motoare pe care marca le pregătește în colaborare cu Renault. Probabil că acestea vor fi produse la noi in tara, sub noua companie Renault numită Horse.

sursa: motorsactu.com

 

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.