Găsește review-ul corect

Volvo crede că prețul mașinilor electrice va fi egal cu cel al masinilor cu combustie interna, in cativa ani
Volvo crede că prețul mașinilor electrice va fi egal cu cel al masinilor cu combustie interna, in cativa ani

Volvo crede că prețul mașinilor electrice va fi egal cu cel al masinilor cu combustie interna, in cativa ani

noiembrie 17, 2022
0 Comentarii
Firma suedeză, care își propune ca 50% din vânzările sale mondiale să corespundă acestui tip de vehicule până la jumătatea deceniului, va electrifica mai întâi populara sa gamă de SUV-uri (XC40, XC60, XC90) și ulterior restul gamei sale ( S60/V60, S90/V90).

Jim Rowan, CEO al Volvo, consideră că paritatea de preț între modelele electrice și cele termice ar putea avea loc în doi sau trei ani, mult mai devreme decât prevăd majoritatea concurenților săi. Una peste alta, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că vorbim despre un producător premium cu tarife mai mari decât grosul sectorului, lucru care va facilita atingerea acestui reper.

Managerul a remarcat în cadrul unui interviu recent că mașinile electrice ar trebui să nu mai depindă de ajutoarele de stat pentru a fi competitive față de echivalentele lor termice, declarații care au loc chiar în momentul în care Suedia a decis să le elimine complet. “Nicio afacere nu ar trebui să depindă de subvențiile guvernamentale pentru a prospera. ”

Potrivit lui Rowan, reducerea costurilor vehiculelor electrice va veni în mare parte de la sosirea unei noi generații de baterii. “Credem că vom ajunge la paritate de preț în jurul anului 2025, când […] costul bateriilor va scădea. Tehnologia va crește autonomia. Mai puține baterii, dar mai multă autonomie, la un cost mai mic: asta vom obține. ”

Volvo va fi 100% electric începând cu anul 2030
În prezent, oferta electrică a Volvo este formată din XC40 Recharge și C40 Recharge, două SUV-uri compacte care ar putea fi redenumite EX40 și EC40 pe termen scurt pentru a se diferenția de hibrizii plug-in XC40 Recharge și C40 Recharge (deocamdată, BEV și PHEV de la Volvo împart numele de familie, lucru care îi derutează pe clienți).

Anul viitor, în această gamă se va alătura și recentul EX90, un SUV executiv menit să înlocuiască longevivul XC90. Acest model va deveni noua navă amiral a firmei scandinave. Tot în 2023, va fi dezvăluit EX30, un SUV urban derivat din smart #1 care va ocupa nivelul de intrare în gamă. Următorul Volvo care va fi electrificat va fi XC60, a cărui nouă generație va fi redenumită EX60. La fel ca EX90, acesta va trăi o vreme alături de predecesorul său termic, disponibil în versiuni mild-hybrid și plug-in-hybrid.

articol tradus din latestcarnews.net

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.