Găsește review-ul corect

VW constată o încetinire a vânzărilor de vehicule electrice în Europa din cauza creșterii prețurilor la energie
VW constată o încetinire a vânzărilor de vehicule electrice în Europa din cauza creșterii prețurilor la energie

VW constată o încetinire a vânzărilor de vehicule electrice în Europa din cauza creșterii prețurilor la energie

decembrie 14, 2022
0 Comentarii
Vânzările de vehicule electrice în Europa sunt în continuare în creștere, dar “au ieșit de pe drumul cel bun”, a declarat Thomas Schmall, CEO al diviziei de componente VW.

Grupul Volkswagen a declarat că prețurile în creștere ale energiei au afectat cererea de mașini electrice în Europa în ultimele luni, deși creșterea din SUA ajută la compensarea încetinirii.

Vânzările de vehicule electrice în Europa sunt încă în creștere, dar “au ieșit din grafic”, a declarat Thomas Schmall, directorul general al diviziei de componente VW.

Piața nord-americană “accelerează un pic mai repede decât ne așteptam în ultimele luni”, ca urmare a unor stimulente precum Legea privind reducerea inflației din SUA, a spus Schmall. Cererea în Europa ar trebui să își revină pe termen mediu și lung.

Schmall a apărut alături de directorul general al VW Group, Oliver Blume, în timpul unei convorbiri cu presa, marți, în care a anunțat un joint venture privind infrastructura de încărcare în Italia cu o filială a grupului Enel.

VW și Enel X Way vor investi fiecare 100 de milioane de euro (105 milioane de dolari) în Ewiva, care își propune să construiască o rețea de încărcare de mare putere de 3.000 de stații până în 2025.

Accesibilitatea vehiculelor electrice rămâne o întrebare cheie, deoarece costurile materiilor prime și ale bateriilor rămân ridicate, iar consumatorii se confruntă cu prețuri ridicate la electricitate și inflație.

Chimia bateriilor

VW analizează chimia alternativă a bateriilor, care ar putea oferi o eficiență mai mică, dar un cost mai mic, având în vedere creșterea prețurilor la nichel și cobalt. Alternativele ar putea ajunge pe piață începând cu 2026, a declarat Schmall.

“Înseamnă baterii mai mici, deoarece bateriile mari în mașinile mici au costuri ridicate”, a spus Schmall. “Un client mediu conduce 40 de kilometri pe zi, așa că de ce ai nevoie de o autonomie de 500 de kilometri?”.

Vehiculele complet electrice au ajuns la o pondere de 6,8 din totalul livrărilor VW Group în trimestrul al treilea, a declarat producătorul auto într-un comunicat din 28 octombrie. Vânzările grupului de mașini electrice pe baterii au crescut cu 25%, la 366.400 de unități. Din cauza constrângerilor de aprovizionare, banca de comenzi a grupului pentru automobilele full-electrice din Europa de Vest se află la un nivel ridicat, de peste 350.000 de vehicule.

articol din autonews.com

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.