Găsește review-ul corect

Volkswagen va vinde doar masini electrice in Europa, din 2033
Volkswagen va vinde doar masini electrice in Europa, din 2033

Volkswagen va vinde doar masini electrice in Europa, din 2033

octombrie 27, 2022
0 Comentarii
      Marca Volkswagen va produce mașini complet electrice în Europa doar începând cu anul 2033, a declarat șeful său Thomas Schaefer, angajându-se să respecte această dată mai devreme decât ținta sa anterioară 2033-2035.

De asemenea, divizia mărcii VW va lansa 10 noi modele electrice până în 2026, inclusiv un model entry-level pe care producătorul auto vrea să-l vândă la un preț mai mic de 25.000 de euro (25.161 de dolari), a declarat miercuri Schaefer.

EV-ul de intrare va avea două variante – un hatchback și un crossover, a spus el. Se așteaptă ca mașinile să fie denumite ID1 și ID2.

Schaefer a mai spus că producătorul auto va devansa pentru anul viitor un facelift al hatchback-ului compact ID3, primul din noua sa generație de mașini complet electrice.

Modelul va face “un salt semnificativ și vizibil înainte în ceea ce privește calitatea, materialele și stabilitatea sistemului”, a spus el.

De asemenea, VW lucrează intensiv la o versiune crossover a modelului ID3, a mai spus Schaefer.

Demersul de electrificare al VW a avut un început anevoios cu seria ID, complet electrică, care era menită să provoace Tesla. ID3 a început livrările la timp abia în 2020, deoarece primii cumpărători au fost de acord să aștepte luni de zile pentru ca anumite funcții să funcționeze.

Problemele de software persistente pe modelele electrice ale companiei au contribuit la demiterea lui Herbert Diess din funcția de director general al VW Group și la numirea lui Oliver Blume, șeful Porsche, în funcția de director general la 1 septembrie.

Schaefer a declarat că marca VW își va muta producția de la concentrarea pe un singur model pe fabrică la “gândirea de platformă”, folosind același design de bază pentru diferite modele pentru a permite economii de scară.

Aducerea vehiculelor de la diferite mărci în aceeași fabrică permite reducerea costurilor, a spus el: “În mod istoric, avem o mulțime de deșeuri în sistem pe care le putem elimina.”

Schaefer a declarat că, în următorul deceniu, mărcile de volum ale Grupului VW vor reduce numărul de modele oferite pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a crește marja de profit pentru toate mărcile de volum – VW, Seat, Skoda și vehiculele comerciale – la 8% până în 2025.

“Să facem mai puțin, dar mai bine”, a spus el.

Îmbunătățirea și standardizarea chimiei și a formatului bateriilor a fost cheia pentru atingerea acestui obiectiv, precum și pentru a produce la scară largă, a spus Schaefer. “Singura companie care poate să se extindă pe acest teritoriu în acest moment suntem noi”, a spus el. “Accentul se pune pe un standard clar în toate mărcile și pe scară completă”.

sursa articol Reuters și Bloomberg

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.