Găsește review-ul corect

Jeep Avenger a câștigat premiul Mașina Anului în Europa
Jeep Avenger a câștigat premiul Mașina Anului în Europa

Jeep Avenger a câștigat premiul Mașina Anului în Europa

ianuarie 17, 2023
0 Comentarii
Modelul complet electric Avenger de la Jeep a fost desemnat vineri, în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles, mașina europeană a anului 2023.

SUV-ul compact este primul model electric pe baterii de la Jeep.

Paul Horrell de la Top Gear, care a comentat: “Această mașină m-a surprins. Mă așteptam să nu-mi placă, dar experiența a dovedit contrariul. Este foarte utilă ca dimensiune, dar se conduce ca o mașină mai mare și rafinată”.

A obținut 328 de puncte și a fost clasată pe primul loc de către 21 de jurați, eclipsând renașterea electrică a Kombi-ului de la Volkswagen, numită ID. Buzz, și Nissan Ariya, un crossover electric de familie, a relatat The Telegraph.

Avenger are un “design exterior atrăgător care amintește de Jeep-urile americane de tip “boxy” din anii ’70, împreună cu grila cu șapte fante caracteristică, văzută pentru prima dată pe Jeep-ul Willys original din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”

Avenger face parte din eforturile Jeep de a deveni lider în domeniul SUV-urilor electrice. Producătorul vrea ca vehiculele electrice să reprezinte toate vânzările în Europa până în 2030 și cel puțin jumătate și în America de Nord, potrivit Tech Crunch.

Însă Avenger va fi disponibil doar în Europa și în unele țări din Africa de Nord, potrivit Auto Express.

Nu există “un potențial real de piață în America de Nord” pentru SUV-uri atât de mici precum Avenger, a declarat anul trecut directorul general al Jeep, Christian Meunier, pentru Tech Crunch.

Avenger, care a fost prezentat în octombrie la Salonul Auto de la Paris, are o lungime de doar 13,4 metri. Designerii au căutat să întruchipeze “ADN-ul mărcii” în “dimensiuni compacte”, potrivit unui comunicat de presă al Stellantis, care deține Jeep.

Cu toate acestea, Jeep spune că Avenger oferă capabilități off-road “fără compromisuri”, în ciuda dimensiunilor sale, precum și o autonomie de aproape 400 km.

Jeep Recon și Wagoneer S vor fi primele SUV-uri Jeep complet electrice disponibile pentru cumpărătorii americani, dar nu sunt programate să intre în producție până în 2024.

Multe țări europene oferă subvenții guvernamentale pentru a-i ajuta pe șoferi să cumpere vehicule electrice, ceea ce Jeep speră să stimuleze vânzările. În Franța, de exemplu, cumpărătorii pot primi până la 7.000 de euro (7.590 de dolari) pentru o mașină electrică care costă mai puțin de 47.000 de euro (50.964 de dolari).

articol preluat din https://www.businessinsider.com/

 

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru și rămâi la curent cu cele mai recente articole scrise de echipa masinicorecte.ro.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Articole Recente

Despre noi

Vlad Micşunescu
Blog Editor

Nu suntem cameramani profesionisti, dar am facut cel mai tare canal auto romanesc de pe youtube. Nu suntem jurnalisti auto, dar am creat cea mai mare platforma online de review-uri auto din Romania. Onestitatea fata de cei care ne privesc. Acesta este secretul. Va multumim!

Maşinicorecte.ro este cea mai mare platforma online de prezentări auto/review-uri din Romania.
masinicorecte.ro© 2022. All rights reserved.